Artister

HALLOWEEN BLUES I VASA 1-3.11.2018

Huvudevenemanget på restaurang Central lördagen den 3 november kl. 19.00
(dörrarna öppnar 18.30)

19.00 Micke, Lefty & Chef feat. Eero Raittinen (FI)

20.30 Miriam Mandipira & Troels Jensen Band (DK/FI)

22.00 Knock-Out Greg & The Jukes (SE)

23.30 Million Dollar Tones (FI)

Länk till vår integritetspolicy

 

Biljetter i förköp via vår biljettförsäljningsapp ovan eller från Studio Ticket
Early bird -biljetter 10-30.9. 25 e + exp.avgift
Förköp 1.10-2.11. 30 € + exp.avgift
Biljetter vid dörren 40 €
OBS! Studio Ticket är stängd på lördagen den 3.11 pga allhelgonahelgen. Förköpsbiljetter kan köpas via nätet fram till kl. 14 på lördagen den 3.

Kolla festivalens hotellerbjudande på Sokos Hotel Royal Vaasa här
Uppgifter om spellokaler under festivalen hittar du här.

Hela festivalprogrammet:

Torsdagen den 1 november

18.00 Halloween Blues goes library vid Vasa Stadsbibliotek
Vasa stads evenemangskoordinator Max Bäckman intervjuar bluesfestivalens konstnärliga ledare Mikko Peltola. Därefter uppträder Vasa Blues All Stars med Tero Laari, arvi Ylimys och Henri Kujala som solister.
Evenemangets facebooksida

Fredagen den 2 november

19.00 Miriam Mandipira & Troels Jensen i Trefaldighetskyrkan (program 10 e)
21.00 Micke & Lefty på Little Pub
23.00 Ismo Haavisto Trio på O’Malleys

Lördagen den 3 november

16.00 Ismo Haavisto Trio på O’Malleys

19.00 Huvudevenemang på Restaurang Central

Miriam Mandipira & Troels Jensen Band
Knock-Out Greg & The Jukes
Micke, Lefty & Chef feat. Eero Raittinen
Million Dollar Tones

MIRIAM MANDIPIRA (ZIM) & TROELS JENSEN BAND (DK/FIN)

Festivalen har en ära att för första gången presentera den danska bluesens verklige grand old man Troels Jensen tillsammans med den strålande sångerskan Miriam Mandipira, som har rötterna i Zimbabwe och har efter sin flytt till Danmark fått stor uppmärksamhet tack vare sin fantastiska röst och mångsidighet. Mandipira rör sig fritt mellan blues, gospel och jazz och är en övertygande sångerska med intensiv scennärvaro. På huvudkonserten sjunger hon traditionell blues med ett modernt snitt ackompanjerad av Troels Jensens skickliga piano och gitarr samt det finska kompbandet med Tomi Leino på gitarr, Jaska Prepula på bas och Mikko Peltola på trummor.

https://www.jensen-mandipira.dk/

KNOCK-OUT GREG & THE JUKES (SWE)

Svensken Greger Andersson, bättre känd som Knock-Out Greg gjorde tidigare en fin karriär med sitt legendariska West Coast- blues band The Blue Weather, som under många år turnerade konstant runt om i Europa och hann också spela på Halloween Blues år 2005. Nu har ”Knockis” bildat ett nytt band, Knock-Out Greg & The Jukes, som spelar mera jordnär blues i äkta juke joint –anda. Bandet har nyligen släppt en fin skiva It’s a good thing för skivbolaget Magic Productions i Sverige och gjort en turné i Kalifornien i våras där gruppen hade en officiell skivreleasespelning på Doheny Blues Festival som är en av de allra största bluesevenemang i USA.

http://knockoutgreg.se/wp/

MICKE & LEFTY with CHEF feat. EERO RAITTINEN

Den finske rock’n’roll och bluesveteranen Eero Raittinen gör ett återbesök på Halloween Blues, denna gång med också väl bekanta Micke & Lefty feat. Chef. Den halvakustiska trion har spelat många gånger på Halloween Blues i olika konstellationer, och på sistone har de också startat ett intressant samarbete med Raittinen, som är fortfarande aktiv och aktuell. Gruppens show står för mångsidig rootsmusik, stark sång och vild gitarr av festivalens stamartist Lefty Leppänen, som har medverkat i alla Halloween Blues –festivaler från första början.

www.mickeandlefty.com

MILLION DOLLAR TONES

Huvudevenemanget avslutas med partyblues och rock’n’roll av Million Dollar Tones, som gjorde stor succé bland annat på Puistoblues-festivalen i somras. Det stora bandet med en blåssektion och stor spelglädje garanterar en fartfylld avslutning på huvudevenemanget.

https://www.facebook.com/MillionDollarTones/