Artister

HALLOWEEN BLUES I VASA 3-4.11.2017

Huvudevenemanget på restaurang Central lördagen den 4 november kl. 19.00
(dörrarna öppnar 18.30)

19.15 Honey B. Family (FIN)
ca. 20.45 Tasha Taylor (USA)
ca. 22.30 The Paladins (USA)

Biljetter i förköp från Studio Ticket 30 € + exp.avgift, vid dörren 40 €.
OBS! Studio Ticket är stängd på lördagen den 4.11 pga allhelgonahelgen. Förköpsbiljetter kan köpas via nätet fram till kl. 14 på lördagen den 4.

Hela festivalprogrammet:

Fre 3.11 kl. 22.30 på Pub O’Malleys: The Lumberjacks

Lör 4.11 kl. 16.00 på Butcher & Banker: Southpaw Steel’n’twang
Lör 4.11 kl. 19.00 på Central: Huvudevenemang

Uppgifter om spellokaler under festivalen hittar du här.

THE PALADINS (USA)

2015-paladinsThe Paladins, som grundades i Kalifornien i början av 1980-talet hör till de mest legendariska banden inom roots-rock’n’roll. The Paladins kombinerar i sin musik gammal rock ‘n’ roll och blues med små nyanser från country. Gruppen fick sitt genombrott 1987 då Fabulous Thunderbirds bandledare Kim Wilson producerade bandets debytalbum.

Dave Gonzales gitarrspel anses banbrytande och hans personliga stil har välförtjänt höjt honom till en av toppgitarristerna i genren. The Paladins har sällan besökt Finland och kommer nu för första gången till Vasa. Gruppen anses vara ett av de tajtaste livebanden inom sin genre och måste absolut upplevas live.

Dave Gonzales: sång, gitarr
Thomas Yearsley: bas, sång
Brian Fahey: trummor, sång

www.paladinsband.com

TASHA TAYLOR (USA)TashaTaylor2

Tasha Taylor har blues i blodet. Den yngsta dottern till soul & bluesvirtuosen Johnnie Taylor har ärvt den musikaliska talangen av sin far, men gick först in på en annan bana, bl a med dramastudier vid Bostons universitet.

Som skådespelare har hon haft roller i olika tv-serier och teaterproduktioner såsom House, Gossip Girl ja Ugly Betty. Samtidigt sysslade Tasha även med att komponera musik till tv-produktioner som Men in Trees och Lipstick Jungle. Sitt slutliga genombrott fick Taylor med albumet Taylormade, vars melodier rör sig från soul till gospel.

Den nyaste skivan Honey For The Biscuit har fått berömmande kritik och spelats flitigt på amerikanska soul-radiostationer. Musiken och skådespeleriet fyller Taylors tid fortsättningsvis. Just nu håller hon på med en musikal om skivbolaget STAX. Musikalen, där Taylor har kvinnliga huvurollen och fungerar även som producent, arrangeras som bäst för en Broadway-produktion.

Taylors stil färgas främst av såväl blues som soul, men element från country, gospel, funk och även pop ingår. Denna talangfulla kvinna förutspås en ljus framtid som artist, låtskrivare och producent.

Tasha Taylor: sång
Dave Floreno: gitarr
Roger Inniss: bas
Olli Ontronen: rummut

www.tashataylor.com

HONEY B. FAMILY (FIN)HBF

Honey B. Family är i enlighet med sitt namn ett äkta familjeband, som grundades för ett par år sen på Museigatan i Helsingfors. Detta är en okonstlad bluestrio med raka rör: mamman sköter sången och basen, farsan gitarrerna och junioren trummorna. Mångsysslarna inom musiken, Arja Puurtinen och Esa Kuloniemi, har med sig sin 15-åriga son Mooses. Kan man då även säga att de går tillbaka till Honey B. & T-Bones rötter? I alla fall har Honey B. Family en mera bluesig och jordnära linje. Repertoaren, som baserar sig på trions delade intressen, består av klassiker och äldre material av Honey B. & T-Bones. Det hyla kryddas med en slev gospel.

Honey B. & T-Bones uppträdde på första Halloween Blues –evenemanget 2004. Efter detta har duon Kuloniemi – Puurtinen sparsamt besökt Vasa, men nu återvänder Honey B. med sitt nya, mera rootsiga band.

Aija Puurtinen – sång, bas
Esa Kuloniemi – gitarrer
Mooses Kuloniemi – trummor

www.hbtb.net